Blogg Kundupplevelse

5 anledningar till varför du ska göra kundrelationsundersökning

Av

Kundrelationsundersökning

Organisationer vill förbättra sin service, sina produkter och tjänster, öka sin försäljning, lönsamhet och tillväxt. Vägen dit går genom kunders lojalitet som i sin tur beror på hur nöjda kunderna är med olika delar av kundrelationen, så som exempelvis service och de produkter och tjänster organisationen tillhandahåller.

I en kundrelationsundersökning täcks bland annat följande aspekter

 • Identifiera kundbehov
  • Kundundersökningar hjälper till att förstå kundernas behov, preferenser och förväntningar. Genom att ha insikt i vad kunderna önskar kan organisationen anpassa sina produkter, tjänster och kommunikation för att bättre möta kundernas behov.
 • Mäta kundnöjdhet och lojalitet
  • Kundundersökningar ger en möjlighet att mäta och utvärdera kundnöjdheten och lojaliteten. Nöjda kunder är mer benägna att förbli kunder och rekommendera organisationen till andra. Genom att regelbundet utvärdera kundnöjdheten kan organisationen identifiera områden som behöver förbättras och vidta åtgärder för att öka lojaliteten.
 • Förebygga kundavhopp (churn)
  • Kundundersökningar gör det möjligt att upptäcka varningssignaler för kundavhopp i ett tidigt skede. Genom att identifiera missnöjda kunder och agera snabbt för att lösa deras problem eller utmaningar kan organisationen minska risken för att tappa kunden.
 • Bygga långsiktiga relationer
  • Genom att visa att man bryr sig om sina kunder och deras åsikter kan organisationen skapa en känsla av samhörighet och förtroende. Kundundersökningar ger en plattform för att kommunicera med kunderna och visa att deras åsikter och upplevelser är viktiga för organisationen. Detta kan leda till att man bygger långsiktiga och hållbara relationer.
 • Förbättrar underlag för produkt- och tjänsteutveckling
  • Genom att regelbundet genomföra kundrelationsundersökningar kan företag samla in värdefull feedback direkt från källan om sina produkter och tjänster. Detta ger möjlighet att identifiera specifika områden där förbättringar behövs eller nya funktioner som kunder efterfrågar. Det kan leda till innovation och utveckling av nya produkter eller tjänster som bättre möter kundernas behov och förväntningar. Det bidrar inte bara till ökad kundnöjdhet utan kan också ge företaget en konkurrensfördel på marknaden.

Att göra en kundrelationsundersökning behöver inte vara svårt alls. Men Brilliants verktyg får du färdiga frågepaket med validerade frågor. Tekniken är smart och gör det enkelt för dig att agera på insikterna. Och det bästa av allt – det är bara ett par knapptryck bort. Vill du testa vårt verktyg och själv klicka runt? Skapa ett inlogg i vårt demokonto och testa helt gratis utan några som helst förpliktelser. Det gör du här!

Dela inlägget

Smart och aktiverande plattform

Vill du veta mer om Brilliant och hur vi kan hjälpa er att stärka era kund- och medarbetarrelationer? Boka en demo med en av våra experter och få värdefulla insikter som är enkla att agera på.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev