Blogg Kundservice

Sveriges bästa kundservice – så gör dom!

Av

Brilliant Essential

Baserat på ca 2,3 miljoner unika svar från Brilliants kundundersökningar syns ett tydligt mönster – fokuset på det personliga mötet med kunden sticker ut allra mest hos de 27 finalisterna i Brilliant Awards Customer Experience.

Tidigare i år utsågs Sveriges Bästa kundservice och Årets förändringsresa. Vår kundundersökningsexpert David Scharfstein har tittat närmare på årets finalister och vad som placerar dem i topp när de lyckas att skapa utmärkta kundupplevelser i sina möten. Vi ser tydligt vilka arbetssätt våra finalister har anammat och framförallt hur naturligt de lyckas att agera på sin kundfeedback och hålla sin medarbetare motiverade varje dag.

Brilliant Awards Customer Experience

👉 Under 2022 har kraven på kundservicemedarbetarna blir allt tuffare. Med digitaliseringen har man lyckats effektivisera enklare ärenden som kunderna kan hantera på egen hand. Men det är inte alltid self-service, e-tjänster och chatrobotar kan göra hela jobbet. När kunden väl behöver kontakta kundservice är det viktigare än någonsin att ha uthålliga medarbetare som kan kombinera kunskap, förståelse och engagemang i varje samtal.

Omvärldens oroliga tider har också påverkat kundernas humör in i mötet när de kontaktar kundservice. De har kortare tålamod och mer oro –  detta samtidigt som de har en stor förväntan av bli bemötta med empati och kunskap. Spelplanen har förändrats när det personliga mötet i kundservice blir en nivå mer komplext och ställer allt högre krav på medarbetarna.

Fyra områden där finalisterna i Brilliant Awards Customer Experience sticker ut:

  • Ett systematiskt arbetssätt för att följa upp kundundersökningsresultatet
  • Använder data för att coacha på individnivå
  • Arbetar med tydlig målsättning
  • Kundupplevelsen är en naturlig del i det vardagliga arbetet

I vår databas ser vi att de som aktivt coachar sina medarbetare på kundfeedback höjer sitt resultat. Detta är vägen mer engagerade medarbetare som skapar bättre kundupplevelser – och framförallt höga resultat som leder till framgång i Brilliant Awards!

Läs mer om Brilliant Coaching här


Med en tydlig mätstrategi och stöttning i hur man tolkar utfallet och inte minst faktiskt agerar på resultatet – sker gradvis en förflyttning. Att lyckas med sitt förändringsarbete är knepigt och att ta extern hjälp som stöttar och guidar i HUR:et visar sig ofta lönsamt. Med över 20 års erfarenhet av att guida organisationer i dessa frågor har vi ett rutinerat gäng organisationsutvecklare som dagligen stöttar ledare, medarbetare och ledningsgrupper.

Läs mer om våra tjänster inom kundservice här.

 

Dela inlägget

Smart och aktiverande plattform

Vill du veta mer om Brilliant och hur vi kan hjälpa er att stärka era kund- och medarbetarrelationer? Boka en demo med en av våra experter och få värdefulla insikter som är enkla att agera på.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev