Blogg Okategoriserad

Euro Accident och Dina Försäkringar toppar listan enligt Sveriges försäkringsförmedlare

Av

Arbetsmiljö

Det är nu officiellt – Euro Accident och Dina är de främsta försäkringsbolagen enligt försäkringsförmedlare.

Brilliant har tillsammans med Svenska Försäkringsförmedlares förening (SFM) gjort en undersökning och kan nu avslöja vilka bolag som rankas högst av försäkringsförmedlare och varför. Här är en sammanfattning av de viktigaste insikterna från undersökningen.

Toppresultat för Euro Accident och Dina

Euro Accident (Liv) och Dina (Sak) har fått högsta betyg för sina försäkringar och sina förmedlingsdiskar, enligt en omfattande undersökning baserad på över 830 omdömen från försäkringsadministratörer och försäkringsförmedlare i hela Sverige. Dessutom har SEB (Liv) och Allianz (Sak) gjort de största förbättringarna under det senaste året.

Viktiga faktorer för positiv upplevelse

Undersökningen avslöjar att enkelhet och ett engagerat bemötande är avgörande för en positiv upplevelse hos försäkringsförmedlare. En AI-analys av fritextkommentarer ger en djupare inblick i vad som verkligen gör skillnad:

  • För Liv-försäkringar: Tillmötesgående och problemlösande inställning samt snabb och effektiv kommunikation.
  • För Sak-försäkringar: Snabb och effektiv kommunikation samt kompetens och engagemang hos personalen.

Vanliga utmaningar

De största negativa faktorerna som påverkar försäkringsförmedlarnas upplevelse är:

  • För Liv-försäkringar: Långa svarstider, svårigheter att nå företaget samt höga premier utan motsvarande värde.
  • För Sak-försäkringar: Långa svarstider, svårigheter att nå företaget samt krångliga digitala lösningar och administrativa processer.

Ulrika Jonsson, VD Brilliant:

Det här visar hur viktigt det är att kontinuerligt undersöka förmedlarnas upplevelse för att kartlägga vad som måste förändras. Det gör det lättare att agera mer träffsäkert och skapa förbättring baserat på datadrivna beslut. Affärskritiskt för de bolag som vill ligga i framkant

Checklista för försäkringsbolag

För att förbättra försäkringsförmedlarnas upplevelse kan försäkringsbolag fokusera på följande områden:

  1. Snabb och effektiv kommunikation
  2. Tillmötesgående och problemlösande inställning
  3. Enkel och tydlig administrativ process
  4. Engagerad och kompetent personal
  5. Hantering av svarstider och tillgänglighet

Genom att prioritera dessa faktorer kan försäkringsbolag inte bara förbättra sin ranking, utan också stärka relationen med försäkringsförmedlare och i slutändan sina kunder.

Undersökningen från Brilliant och SFM ger värdefulla insikter som kan hjälpa försäkringsbolag att navigera och förbättra sitt erbjudande i en konkurrensutsatt marknad. För de bolag som vill ligga i framkant är det tydligt att datadrivna beslut och kontinuerlig feedback är nyckeln till framgång.

Dela inlägget

Smart och aktiverande plattform

Vill du veta mer om Brilliant och hur vi kan hjälpa er att stärka era kund- och medarbetarrelationer? Boka en demo med en av våra experter och få värdefulla insikter som är enkla att agera på.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev