Brilliant Awards – Employee Experience – Så gick det 2019

Brilliant Awards – Employee Experience 2019 är en årlig utmärkelse för organisationer som lyckats skapa ett arbetsklimat med många högt engagerade medarbetare. Utmärkelsen finns också för organisationer som under året lyckats genomföra en stor förändring och ökat engagemanget bland sina medarbetare.

Bäst resultat i medarbetarundersökningen 2019

Bygg- och tillverkningsindustrin

 1. Bonava
 2. Preem
 3. Stora Enso
 4. Munters
 5. Husqvarna
 6. JM
 7. Holmen Paper
 8. Einar Mattsson
 9. Billerudkorsnäs
 10. WallVision

Service- och tjänsteföretag

 1. Academic Work
 2. Exsitec
 3. Vasakronan
 4. SkandiaFastigheter
 5. GANT
 6. Spotify
 7. Bilia
 8. Omegapoint
 9. Post och Telestyrelsen
 10. S-GROUP

Störst förändringsresa 2019

Vinnare

Consafe Logistics

Consafe Logistics är Europas ledande leverantör av smarta mjukvarulösningar för lagerhantering världen över. Under 2018 har företaget jobbat aktivt med att stärka organisationen, kommunicera och implementera en ny strategi för att sätta ett tydligt fokus för verksamheten. Tillsammans med medarbetarna har även kärnbeteenden identifierats som skall ligga till grund för att stärka den interna kulturen. En tydligare karriärstruktur med rolldefinitioner, en förstärkt feedbackkultur samt fokus på att ha roligt på jobbet och vara stolt över sin expertis inom logistik är bara några exempel på bidragande orsaker till denna positiva förflyttning.

2:a plats

LRF Konsult

LRF Konsult har över 1 300 medarbetare och erbjuder tjänster inom ekonomi, skatt, juridik, affärsrådgivning och fastighetsförmedling. Under 2018 har de jobbat aktivt i sina arbetsgrupper med att skapa handlingsplaner utifrån gruppens specifika behov, baserat på resultaten från medarbetarundersökningen. Handlingsplanerna har legat till grund för de förbättringar medarbetarna upplever att organisationen lyckats med – något vi också vet ger resultat.

3:e plats

Thomas Concrete Group AB

Svenska familjeägda Thomas Concrete Group AB som producerar och distribuerar högkvalitativ fabriksbetong till idag fem marknader står som en av de tre bolag som gjort den största positiva förflyttningen i sin medarbetarundersökning 2018. Med en stark ledningsgrupp, som tror på kraften från medarbetarna, har de bl.a. lyckats skapa stort förtroende för medarbetarundersökningen internt vilket resulterat i en betydande högre svarsfrekvens – ett resultat som i förlängningen ger företaget bättre förutsättningar för att genomföra ytterligare positiva förändringar i organisationen.

Se eventet i efterhand

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev