Blogg

Vad har vinnarna i Brilliant Awards – Employee Experience gemensamt?

Av

|

Tidigare i år annonserade vi vilka av våra kunder vi har haft äran att dela ut utmärkelsen Brilliant Awards till – både de av våra kunder som använder vårt verktyg för att optimera sin kundservice och de av våra kunder som använder vårt medarbetarundersökningsverktyg. I Brilliant Awards – Employee Experience delar vi ut utmärkelser till de arbetsgivare som har de mest engagerade medarbetarna i sin bransch. Listan är baserad på data från 150 företag och sammanlagt ligger 240 000 svar till grund för listan. Bland vinnarna finns företag som Stora Enso, Skandia Fastigheter, Academic Work och Bonava. Men vad har dessa organisationer gemensamt?

Vi mäter och analyserar löpande medarbetar- och kundupplevelser och resultatet av vår data ger gång på gång insikter om att engagerade medarbetare skapar lojala kunder och påverkar resultatet på sista raden. Något som nu också ges bevis på när vi studerat vad vinnarna och företagen i topp har gemensamt.

Insamlingen av data har pågått sedan januari 2019 och Brilliants data visar tre områden där flera av de företagen som toppar listan utmärker sig i relation till de andra företag som deltagit i kartläggningen:

  • Ledningsgrupperna har lyckats skapa större förtroende
    Toppbolagens medarbetare upplever 30% högre förtroende för företagets ledningsgrupp än medarbetarna i de resterande bolagen i kartläggningen
  • Ledningsgrupperna är bättre på att kommunicera internt
    Toppbolagens medarbetare upplever att företagets ledningsgrupp är 27% bättre på internkommunikation än vad medarbetarna i de resterande bolagen i kartläggningen upplever
  • Företagets värderingar genomsyrar företaget i mycket högre utsträckning
    Toppbolagens medarbetare upplever att värderingarna genomsyrar företaget 23% mer än vad medarbetarna i de resterande bolagen i kartläggningen upplever

Brilliants data visar alltså att ett flertal av bolagen i topp, oavsett bransch, har tre gemensamma områden där de presterar bättre än resterande bolag i kartläggningen. Ledningsgruppen har lyckats skapa fint förtroende, de har lyckats bra med sin internkommunikation och de lever som de lär. De har sammanfattningsvis skapat fina förutsättningar för sina medarbetare att frigöra sin potential.

Hela listan – företagen med de mest engagerade medarbetarna in sin bransch:

Bygg- och tillverkningsorganisationer
1. Piab
2. Bonava
3. Stora Enso
4. Husqvarna
5. Nord-Lock

Serviceorganisationer
1. Skandia Fastigheter
2. Vasakronan
3. Autohuset Vestergaard
4. Bilia
5. Burlin Motor

Tjänsteorganisationer
1. Academic Work
2. NCAB
3. Länsförsäkringar Göinge-Kristianstad
4. Länsförsäkringar Mäklarservice
5. Länsförsäkringar Skaraborg

Utmärkelsen har uppmärksammats i diverse medier så som bl.a Svensk Byggtidning, Dagens Näringsliv och VD-tidningen.
Och här kan du läsa mer om Brilliant Awards – Employee Experience.

Dela inlägget

Use Brilliant Data

We give you data-driven actionable human insights, about the people that matter to you, so you can make decisions that improve your business.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev