Blogg

Trettio medarbetare blev för mycket

Av

För några år sedan var Julia Norinder ensam chef för över trettio personer på Preera. Julia minns att det en inte var en optimal situation.
 
”Jag hann inte med att se alla mina medarbetare på det sätt jag ville och kunde därför inte vara den ledare jag vill vara”, berättar Julia.

”Situationen hade uppkommit eftersom Preera vuxit kraftigt under en period. Lösningen blev att vi delade upp teamet på tre chefer, som fick leda tio personer var. Då blev det mycket bättre”, säger hon.
 
Idag är en chef på Preera aldrig ansvarig för fler än tio medarbetare. Det gör att de leder bättre, och att såväl medarbetartillfredsställelse och kundtillfredsställelse ökat. Som vd är Julia väldigt glad över det.

Läs tidigare inlägg som baserar sig på Julia Norinders föredrag på Brilliants konferenser om ledarskap och feedback: Inspiration Kay Pollack, Lathund:Att ge och ta emot feedback.

Läs Karolin Kronanders, specialist på Brilliant,  handfasta råd för att ge feedback: steg 1 Vad ska ni GÖRA för att lyckas?, steg 2 Använd din tid rätt, steg 3 vad är konkret feedback?, steg 4 checklista för att ge feedback.

Dela inlägget

Use Brilliant Data

We give you data-driven actionable human insights, about the people that matter to you, so you can make decisions that improve your business.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev