Blogg

Medarbetarnas roll i jakten på effektivitet – seminarium tisdag 23 mars 2010, Stockholm

Av

Inför Brilliants första seminarium 2010 ville jag hitta en talare som både genomgått en effektivisering av sin organisation och som är intresserad av hur medarbetarna påverkar både ekonomin och affären.

Jag blev rekommenderad att kontakta Lena Lind som är personalchef för Volvo Lastvagnar Europadivisionen – en enhet med cirka 8 000 medarbetare, spridda i 40 länder.

Kund sedan 1998

På Brilliant är vi mycket stolta över att ha fått vara underleverantör till AB Volvo sedan 1998 – vi genomför den globala medarbetarundersökningen för hela koncernen med cirka 100 000 anställda samt en rad analyser, rapporter och andra mätningar i alla de olika enheterna.

Volvo Lastvagnar och Europadivisionen har lyckats mycket väl med att behålla ett gott arbetsklimat ur många viktiga aspekter, trots tuffa nedskärningar som drabbat hela fordonsindustrin.

Resultatinriktad och sympatisk

”Lena Lind verkar handlingskraftig på ett sympatiskt sätt!”, ler min kollega, projektledaren Ulrika Imark, på min fråga om hur hon uppfattar personalchefen på Volvo Lastvagnar Europadivisionen. Samtidigt ger hon mig en artikel från Personal- och Ledarskaps novembernummer.

Artikeln, som är ett personporträtt av Lena, beskriver henne som rak, positiv och nyfiken, med en god dos av humor. Hon är personalchef på Volvo Lastvagnar EUD sedan 2006 och har också lång tidigare erfarenhet av personalarbete bland annat på Volvo Personvagnar samt inom vård och landsting.

Multikulturell kommunikation

I artikeln talar Lena bland annat om sitt intresse för kulturella skillnader i samband med till exempel uppsägningar och om vikten av kommunikation, särskilt i multikulturella sammanhang.
”Man måste vara tydlig, eftersom kommunikationen mellan människor försvåras av olika kulturella bakgrunder”, säger Lena Lind i Personal & Ledarskaps intervju.

På Brilliant ser vi också att tydlig kommunikation, öppenhet och närvaro från ledningen är nyckeln till ett fortsatt gott arbetsklimat – även i tider där kostymen måste bantas i en organisation.

Erfaren och intressant

Jag blev särskilt glad över att Lena Lind tackade ja till att komma och tala om ”Medarbetarnas roll i jakten på Effektivitet” – Brilliants första seminarium i år. Med hennes långa erfarenhet, samt starka och positiva sätt, är jag övertygad om att vi alla kommer att få oss någonting tänkvärt till livs.

Hoppas att du kan komma den 23 mars 2010 kl 15-17. Maila mig direkt eller ring oss. Antalet platser är begränsat till 25 personer – så först till kvarn får först mala. Självklart kommer våra kunder snart få inbjudan i samband med nyhetsbrevet.

När? Tisdag 23 mars kl 15-17
Var? Brilliants kontor, Humlegårdsgatan 14, Stockholm
Anmälan? elisabet.wohlfahrt@netsurvey.se alt på telefon 08-692 91 00

Dela inlägget

Use Brilliant Data

We give you data-driven actionable human insights, about the people that matter to you, so you can make decisions that improve your business.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev