Blogg Medarbetarupplevelse

Kan man organisera sig till friska medarbetare?

Av

Kan man påverka sina medarbetares sjukfrånvaro endast genom hur man är organiserad? Det är ett av de ämnen vi kommer att diskutera i Almedalen den 3 juli.

Och svaret är; Ja, man kan påverka sjukfrånvaron genom hur man är organiserad. Ett exempel som vi återkommande ser i våra studier är kopplingen mellan storleken på arbetsgrupper, arbetsfördelning och sjukfrånvaro. Stressen ökar och andelen konflikter ökar i takt med att gruppen växer. Hur stora grupperna är skiljer väldigt mycket mellan olika branscher. Trots att gruppstorleken är en parameter som är lätt att hålla koll på finns det branscher och organisationer som i snitt har väldigt stora arbetsgrupper. Men hur kan man då göra om man inte kan anställa nya chefer och minska gruppen?

Kring detta och annat kommer vi att diskutera tillsammans med:

  • Lotta Israelsson, HR Direktör, Region Gotland
  • Niclas Lindahl, Förhandlingschef, Sveriges Kommuner & Landsting
  • Ann Nilsson Ahnstedt, Senior Trainer, Minds Unlimited
  • Sofie Johansson, chefsanalytiker, Brilliant

Moderator: Jenny Engström från Dialogmakarna.

Men finns det något medarbetarna själva kan göra för att undvika sjukskrivning och hålla sig friskare? Det svaret är också ja. Efter seminariet kommer Ann Nilsson Ahnstedt från Minds Unlimited dela med sig av konkreta tips och övningar som medarbetarna själva kan ta till för att hålla sig friskare under arbetstid. Programpunkten avslutas med lunch och tid för diskussioner.

Var: ”DoubleCheck Arena”, Mellangatan 19
När: 3 juli 2019
Tid: Kl. 11-11.45 med efterföljande mindfullnessövningar och lunch

Vill du läsa mer om gruppstorlekens påverkan på hälsan redan nu kan du ladda ned vår senaste studie på området här. 

Vi ser fram emot att ses i Almedalen!

Dela inlägget

Smart och aktiverande plattform

Vill du veta mer om Brilliant och hur vi kan hjälpa er att stärka era kund- och medarbetarrelationer? Boka en demo med en av våra experter och få värdefulla insikter som är enkla att agera på.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev