Blogg Okategoriserad

Att orka vara engagerad

Av

Snart kommer den, hösten. Då man helst vill åka hem efter jobbet, tända ljus och dricka te. Krypa ner under en filt och läsa en bok eller sätta på en bra film. Det är lätt att känna sig lite trött och också tycka att det är helt ok, det är ju ändå höst, mörkt och kallt. Orken att hitta på något efter jobbet minskar kraftigt.

Finns det något man kan göra för att bibehålla sitt engagemang och sin ork? Jag vet att om jag tar en promenad, springer en runda eller bara ser till att röra lite på mig brukar det kännas mycket bättre att krypa ner under filten. Dessutom vet vi att fysisk aktivitet och bra mat stärker immunförsvaret. Jag kan alltså själva påverka risken för höstförkylningar. Jag kanske till och med kan påverka risken för svininfluensa…?

Vi tror på att se till att man har en bra livsstil som en bra grund för engagemang! Att ha en livsstil så man orkar känna engagemang, både på jobbet och när man är ledig, är i slutändan individens val. Arbetsgivaren kan inte tvinga sina medarbetare att röra på sig, äta rätt eller sluta röka. Men man kan inspirera! Man kan ge förutsättningar, heja på och uppmuntra! På Brilliant ska vi snart köra igång andra omgången i vår hälsoprofil Lifestyle. Det ska bli väldigt intressant att se var vårt sammanvägda hälsoindex ligger på! Återkommer med resultatet!

Dela inlägget

Smart och aktiverande plattform

Vill du veta mer om Brilliant och hur vi kan hjälpa er att stärka era kund- och medarbetarrelationer? Boka en demo med en av våra experter och få värdefulla insikter som är enkla att agera på.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev