Blogg

Att orka vara engagerad

Av

Snart kommer den, hösten. Då man helst vill åka hem efter jobbet, tända ljus och dricka te. Krypa ner under en filt och läsa en bok eller sätta på en bra film. Det är lätt att känna sig lite trött och också tycka att det är helt ok, det är ju ändå höst, mörkt och kallt. Orken att hitta på något efter jobbet minskar kraftigt.

Finns det något man kan göra för att bibehålla sitt engagemang och sin ork? Jag vet att om jag tar en promenad, springer en runda eller bara ser till att röra lite på mig brukar det kännas mycket bättre att krypa ner under filten. Dessutom vet vi att fysisk aktivitet och bra mat stärker immunförsvaret. Jag kan alltså själva påverka risken för höstförkylningar. Jag kanske till och med kan påverka risken för svininfluensa…?

Vi tror på att se till att man har en bra livsstil som en bra grund för engagemang! Att ha en livsstil så man orkar känna engagemang, både på jobbet och när man är ledig, är i slutändan individens val. Arbetsgivaren kan inte tvinga sina medarbetare att röra på sig, äta rätt eller sluta röka. Men man kan inspirera! Man kan ge förutsättningar, heja på och uppmuntra! På Brilliant ska vi snart köra igång andra omgången i vår hälsoprofil Lifestyle. Det ska bli väldigt intressant att se var vårt sammanvägda hälsoindex ligger på! Återkommer med resultatet!

Dela inlägget

Use Brilliant Data

We give you data-driven actionable human insights, about the people that matter to you, so you can make decisions that improve your business.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev