5/7 | Almedalen 2018 – debatt, seminarier och insiktsanalyser om framtidens arbetsplats

almedalen 2018

5/7 | Almedalen 2018 – debatt, seminarier och insiktsanalyser om framtidens arbetsplats

Brilliant är på plats i Almedalen 2018 med en egen träffpunkt och temat för i år är framtidens arbetsplats. Vi bjuder in till keynote speakers, paneldebatter och seminarier där bland annat Microsoft, Maktsalongen, Sigtuna kommun och Postkodlotteriet, samt ett flertal fackförbund är med och talar och debatterar.

Almedalsveckan närmar sig med stormsteg och vi arbetar för fullt med att färdigställa insiktsanalyser om framtidens arbetsplats som då kommer att släppas. Vi lyfter ämnen som jämställdhet, sjukfrånvaro, digitalisering och tar bland annat upp frågor som: vad hände egentligen efter #metoo? Politiken och patriarkatet. Sjukfrånvaro & frisknärvaro – arbetsgivarens vs. förbundens ansvar? Vidare pratar vidare om den digitaliseringsresa som sker omkring oss och vikten av att inte glömma människan och individen i digitaliseringens framfart.

 • Var: Kitchen & Table, Clarion Hotell Visby, Strandgatan 6
 • När: 5 juli 2018

Och redan nu vill vi ge dig chansen att boka in 5 juli då vi finns på plats i hjärtat av Visby. Anmäl ditt intresse redan nu, på så sätt håller du dig uppdaterad när vi går ut med ny information om dagen. Och se till att komma i god tid för att få en bra plats.

Agenda:

Kommer AI att förbättra framtidens arbetsplats? Frukostseminarium
08.00 – 09-00 – Arbetsmarknaden i allmänhet och offentlig sektor i synnerhet står inför ett paradigmskifte. Hoten från andra människor som skall ta över är inte längre risken. Det är istället tekniken och AI som är hotet flåsande i nacken. Vad händer med engagemanget hos medarbetaren när vi genomgår en digital transformation, kan en robot vara engagerad?

 • Talare: Susanna Gideonsson Handels, Ann-Therese Enarsson Futurion/TCO, Microsoft, Arash Gilan Viva Media, Pär Warg Wiklundh Gamgi, Sara Gustafsson Brilliant
 • Moderator: Jenny Engström, Dialogmakarna.

Kränkningar på arbetsplatsen – vad händer efter #metoo? Seminarium
10.00 – 11.00 – Hur blev det egentligen efter uppropen hösten/vintern 2017 kring metoo? Händer det något alls? Hur beredd och modig är man på riktigt i organisationer för att agera på signaler om kränkningar på arbetsplatsen?

 • Paneldeltagare: Alán Ali MÄN/ Inclusion Academy, Elisabeth Brandt Ygeman Handels, Pär Warg Wiklundh Gamgi, Alida Badeli Grön Ungdom
 • Moderator: Jenny Engström, Dialogmakarna.

Hur rustar man sig för förändringsresan från reaktiv administration till en proaktiv kundservice? Keynote Speaker Sofie Roy-Norelid
11.00 – 11,30 – Kraven på de kooperativa samhällsorganisationerna ökar. Resan från att vara en medlemsorganisation till att bli en servicefunktion med kundkrav.

 • Talare: Sofie Roy-Norelid, HSB.
 • Moderator: Fredrik Tamm, DoubleCheck

Politiken och patriarkatet, Keynote Speaker Linn Svansbo
12.00 – 12,30 – Hur ser det ut med jämställdheten i partipolitiken och vad kan vi göra för att makten i samhället ska fördelas jämställt?

 • Talare: Linn Svansbo, Maktsalongen.
 • Moderator: Fredrik Tamm, DoubleCheck

Vad kan man göra som arbetsgivare för att skapa en hållbar och frisk arbetsplats? Seminarium
13.00 – 14.00 – Vilka faktorer kan vi se ligger till grund och påverkar sjukfrånvaro allra starkast? Nyckeltalsinstitutet delger sina resultat tillsammans med Brilliant och Sigtuna kommun som presenterar den rykande färska casestudien kring just detta ämne och diskuterar arbetsgivarens roll och ansvar när det gäller frisknärvaro på arbetsplatsen. 

 • Talare: Camilla Uddman, Sigtuna kommun, Lisa Karthäuser, Nyckeltalsinstitutet, Niclas Lindahl SKL, Ellinor Ivarsson, Brilliant
 • Moderator: Fredrik Tamm, DoubleCheck

Hur hittar man balansen i en vinstdrivande organisation och välgörenhetsfokus? Keynote Speaker Ann-Catherine Worth
14.30 – 15.00 – Hur påverkas medarbetarens engagemang av att kombinera vinstintresse och välgörenhet i samma organisation?

 • Talare: Ann-Catherine Worth, Kommunikationschef Postkodlotteriet & Sara Gustafsson, Brilliant
 • Moderator: Fredrik Tamm, DoubleCheck

Exklusivt mingel tillsammans med Handels
16.30 – 18.30

 • Separat inbjudan

Vi ses den 5 juli i Almedalen, varmt välkommen!

Har du frågor, kontakta Malin!

Malin Hising, Projektledare Brilliant i Almedalen 2018
malin.hising@brilliantfuture.se / +46 72 – 388 16 62

Dela event

Use Brilliant Data

We give you data-driven actionable human insights, about the people that matter to you, so you can make decisions that improve your business.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev