Blogg

Vi har ett resultat! Men vad sjutton gör vi åt det?

Av

Gruppens utmaning

”Kan ni fritt framföra era åsikter i er arbetsgrupp?” – om just denna fråga är gruppens största utmaning, kommer då alla i gruppen att våga framföra sina åsikter om frågan? Som organisationskonsult på Brilliant leder man många olika typer av förändringsarbeten och workshops – här delar Brilliants organisationsutvecklare Emma Stenmark med sig av en reflektion från ett sådant tillfälle, om gruppens utmaning.

Jag tycker att det som är viktigast för oss att börja diskutera är ”Kan ni fritt framföra era åsikter i er arbetsgrupp?” Det blev tyst i rummet. Alla runt bordet funderade över det som just sagts. Den modiga medarbetaren som vågat lyfta en fråga som ingen annan vågat lyfta lutade sig tillbaka.

Arbetsgruppen hade just fått sitt resultat från sin medarbetarundersökning. Workshopen var i full gång och alla hade fått i uppgift att prioritera den fråga de ansåg var mest relevant för gruppen att diskutera under workshopen. Alla hade berättat för varandra vilken fråga de tyckte var viktigast. Frågorna varierade mellan planering, uppföljning och otydliga mål. Det var nu endast en medarbetare kvar som skulle dela sina reflektioner kring gruppens mest relevanta fråga att ägna tid åt.

Frågan kring åsikter lades till listan över viktiga frågor för gruppen och den gemensamma prioriteringen återstod. Alla medarbetare gick i tur och ordning fram till blädderblocket och satte sina fem streck. De valde mellan att placera dem på en fråga eller flera.

Resultatet var tydligt. Frågan ”Kan ni fritt framföra era åsikter i er arbetsgrupp?” fick flest röster och var den frågan som gruppen gemensamt beslutade sig för att ägna tiden åt under workshopen.

Och kan man då diskutera denna fråga i en grupp? Kommer alla våga framföra sina åsikter om det är just den frågan som är gruppens utmaning? Ja, oftast går det bra. Det krävs några modiga medarbetare som börjar dela sina tankar och reflektioner. Det krävs en chef som lyssnar, ställer nyfikna frågor och verkligen försöker förstå sina medarbetare. Och det krävs en facilitator för workshopen som leder processen, hanterar reaktioner i gruppen och stödjer diskussionen av konkreta aktiviteter framåt för att uppnå en förändring på en beteendenivå.

Vilka frågor är mest relevanta för din arbetsgrupp? Vilken fråga behöver ni börja prata om för att kunna komma vidare och lösa andra viktiga frågor? Hör gärna av dig om du vill bolla utmaningarna i din arbetsgrupp och hitta er ”hävstångsfråga”!

Vill ni kontakta Emma direkt så finns hennes uppgifter här nedan:

/Emma Stenmark
Organisationsutvecklare
emma.stenmark@brilliantfuture.se /+46 73 521 65 92

 

 

Dela inlägget

Use Brilliant Data

We give you data-driven actionable human insights, about the people that matter to you, so you can make decisions that improve your business.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev