Blogg

Här är vinnarna i årets Brilliant Awards – Employee Experience

Av

||||||||||||||

Vi vet att engagerade medarbetare levererar 22 procent högre lönsamhet. I Brilliant Awards – Employee Experience, som gick av stapeln den 3 april på Berns i Stockholm, prisade vi våra kunder som har lyckats exceptionellt bra med att skapa ett starkt medarbetarengagemang i sin organisation. I år står Bonava, Academic Work och Consafe Logistics som vinnare inom respektive kategori. Vi är otroligt glada och stolta över att få samarbeta med organisationer som har förstått vikten av att arbeta aktivt med att skapa de rätta förutsättningarna för ett gott arbetsklimat. 

Allt fler företag förstår att människor är nyckeln till framgång och baserar verksamhetens utveckling på insikter från medarbetarupplevelser. Vi ser gång på gång i våra studier att företag med engagerade medarbetare har högre tillväxt eller är mer effektiva. Vinnarna i årets upplaga av  Brilliant Awards – Employee Experience har förstått vikten av engagerade medarbetare, kämpat för sina medarbetarrelationer, utmanat sig själva och lyckats skapa ett framgångsrikt förändringsarbete i sin organisation.

Men vad, konkret, ligger bakom vinnarnas framgång?

Störst förändringsresa – Consafe Logistics:

 • Consafe Logistics hårda arbete har möjliggjort en rejäl positiv förflyttning i medarbetarundersökningsresultatet. Under 2018 har företaget jobbat aktivt med att stärka organisationen och man har kommunicerat och implementerat en ny strategi för att sätta ett tydligt fokus för verksamheten. Tillsammans med medarbetarna har även kärnbeteenden identifierats som skall ligga till grund för att stärka den interna kulturen. En tydligare karriärstruktur med rolldefinitioner, en förstärkt feedbackkultur samt fokus på att ha roligt på jobbet och vara stolt över sin expertis inom logistik är bara några exempel på bidragande orsaker till denna positiva förflyttning.

Bästa service- och tjänsteföretag – Academic Work:

 • Academic Work har inte bara vunnit i år – de står för tredje året i rad som vinnare i kategorin bästa resultat i medarbetarundersökningen i service- och tjänstebranschen. Något som skvallrar om deras ihärdighet, tillsynes hållbara och konsekventa medarbetarstrategi. Företaget utvecklar sin organisation genom att ständigt mäta engagemanget och agerar på resultatet, parallellt med en stark feedbackkultur. Majoriteten av cheferna är engagerade, vilket spiller över på ett högt medarbetarengagemang.

Bästa bygg- och tillverkningsföretag – Bonava:

 • I kategorin bästa resultat i medarbetarundersökningen i bygg- och tillverkningsbranschen står Bonava som vinnare. Medarbetarna har genomgående ett mycket högt engagemang. Företaget arbetar aktivt med ledarskapet och cheferna är i stor utsträckning engagerade vilket spiller över på medarbetarengagemanget. Ett samband som vi på Brilliant gång på gång ser ger resultat.

Återigen, stort grattis alla vinnare, finalister och topp 10.

Vinnarna och företagen i topp i respektive kategori 

Störst förändringsresa:
Tilldelas det företag som gjort den största positiva förflyttning i sin medarbetarundersökning.

 1. Consafe Logistics
 2. LRF Konsult
 3. Thomas Concrete Group

Bästa bygg- och tillverkningsföretag:
Tilldelas de företag inom bygg- och tillverkningssektorn som har bäst resultat i sin medarbetarundersökning.

 1. Bonava
 2. Preem
 3. Stora Enso
 4. Munters
 5. Husqvarna
 6. JM
 7. Holmen Paper
 8. Einar Mattson
 9. Billerudkorsnäs
 10. WallVision

Bästa service- och tjänsteföretag:
Tilldelas de företag inom service- och tjänstesektorn som har bäst resultat i sin medarbetarundersökning.

 1. Academic Work
 2. Exsitec
 3. Vasakronan
 4. SkandiaFastigheter
 5. GANT
 6. Spotify
 7. Bilia
 8. Omegapoint
 9. Post och Telestyrelsen
 10. S-GROUP

Insamling av data för Brilliant Awards – Employee Experience 2019 har skett under en period om 12 månader, januari-december 2018. 115 företag och organisationer i 74 länder har varit med i urvalet och vinnarna är ett resultat av medarbetarnas verkliga uppfattningar då det är svaren från medarbetarundersökningarna som utgör resultatet. Kriterierna som ligger till grund för utmärkelsen är bäst resultat i fråga om ledarskapsindex (hur man uppfattar sin närmsta chef), andelen högt engagerade medarbetare och eNPS (hur attraktiv arbetsplatsen är att jobba på).

Dela inlägget

Use Brilliant Data

We give you data-driven actionable human insights, about the people that matter to you, so you can make decisions that improve your business.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Vad är du intresserad av?