Blogg Ledarskap

Det nya ledarskapet – 5 konkreta tips på vad dina ledare behöver just nu

Av

I en månads tid har vi hört våra kunder säga ”våra chefer är så trötta!” och ” Vi behöver göra något som skapar energi.”

Vår databas med hundratusentals svar visar tydligt att cheferna har jobbat hårt. Ledarskapsindex pekar uppåt – medarbetarna tycker att ledarskapet har blivit bättre varje år.

Men det kostar att ligga på topp. Det kostar energi att leda på distans, med nya krav från medarbetarna och att fokusera på tydlighet, som varit viktigare än någonsin de senaste två åren. Och det är precis det vi nu hör från våra kunder – ”våra chefer är så trötta!”.

Förändring kostar också energi – det vet vi alla. Är förändringen frivillig – då både ger det och kostar energi, men om förändringen är ofrivillig, osäker och otydlig – då tar det på krafterna.

Vi befinner oss nu i postpandemi – nya arbetssätt har uppfunnits, många har fått ännu bättre gemenskap digitalt, och nu är återgång till kontoret på mångas läppar. En förändring i samhället har skett, i hela världen. Det pratas om Big Quit, ändrade värderingar och nya krav från medarbetare finns att läsa över större delen av världen. Det har skett en förflyttning och chefer upptäcker att medarbetare vill hålla fast vid det nya, hitta ett hybrid-arbetssätt framåt.

Marie Herlitz jobbar som senior organisationskonsult och träffar ledningsgrupper varje vecka för att stötta och utmana i deras väg mot vision och bygga stolthet. Marie bjuder på data och konkreta tips varje organisation och ledning bör fokusera på just nu! Det nya ledarskapet – vad är det och vad kan du som ledare göra redan idag?

Ladda ner guiden med 5 konkreta tips här!

Dela inlägget

Smart och aktiverande plattform

Vill du veta mer om Brilliant och hur vi kan hjälpa er att stärka era kund- och medarbetarrelationer? Boka en demo med en av våra experter och få värdefulla insikter som är enkla att agera på.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev