Blogg

Jaget, teamet och hemarbetet – hur utformas policys för det nya normala?

Av

NPS är ett kraftfullt nyckeltal

Det pratas just nu överallt om framtidens arbetsplats, hur kommer det se ut i höst när pandemin förhoppningsvis mattats av ytterligare?

Många av de som haft möjlighet att arbeta hemifrån har fått upp ögonen för hur förvånansvärt effektivt och produktivt det är – men också saknaden av gemenskap och kollegor i sin fysiska form. För visst blir det inte samma sak att ta en kaffe i Teams som att spontant stöta på varandra vid kaffemaskinen på kontoret.

Vår kollega Emma Stenmark gästbloggar på motivation.se och bjuder regelbundet på forskningsbaserade insikter. I Emmas roll som organisationsutvecklare hos Brilliant stöttar hon organisationer genom att workshopa, föreläsa, utbilda, coacha och rådge chefer, lednings- och arbetsgrupper för att förbättra effektivitet och samarbete.

Hennes senaste krönika ger er de viktiga frågorna att fundera över – hur ska det bli framåt på era arbetsplatser? Tänk på den enskilda individens behov och önskemål, men glöm inte teamets behov utifrån sitt syfte och uppdrag. Och framförallt, vilka behov har verksamheten och det ni som team och organisation ska bidra med?

Här läser du om jaget, teamet och hemarbete – hur utformas policys för det nya normala?

Emmas erfarenhet spänner över mindre och större organisationer, statlig och privat verksamhet, i Sverige och internationellt. Hon har en Fil Mag i Sociologi, är diplomerad mentor/coach med inriktning på psykosyntes. Hon har fyllt på med en rad utbildningar och kurser. Vill du veta mer om hur Emma kan stötta er organisation kontaktas emma här: emma.stenmark@brilliantfuture.se

Dela inlägget

Use Brilliant Data

We give you data-driven actionable human insights, about the people that matter to you, so you can make decisions that improve your business.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev